Aanmelden Festivalkoor

THE BIG SING FESTIVALKOOR 2022

HET MAG WEER – WE GAAN SAMEN WEER (ZINGEND) AAN DE SLAG!
De afgelopen twee jaar was het stil aan het zangfront, aan het Koorbiënnalefront en we hoeven niet meer uit te leggen hoe dat zo kwam. Maar nu is het weer tijd om te zingen en om mee te doen aan Festivalkoor The Big Sing. De kans voor enthousiaste en leergierige zangers om te leren van professionals en om maar liefst tijdens twee voorstellingen in de komende festivaleditie te zingen.

De opzet voor Festivalkoor The Big Sing
We hebben weer iets prachtigs in petto, niet één maar twéé producties. In het kort: een mooi, groots stuk uit het Franse romantische repertoire uitgevoerd samen met het Laurens Collegium (Rotterdam). En als tweede, een spannend experiment met het internationale vermaard ensemble
s t a r g a z e in een nieuwe versie van het beroemde laatste deel van Beethovens Negende.

Festivalkoor leider en dirigent
Helaas is dirigent Béni Csillag, die al meerdere keren het Festivalkoor leidde, niet beschikbaar voor deze editie. Onze planning en de zijne waren domweg niet te combineren. Maar we verheugen ons enorm op de komst van Wiecher Mandemaker (chef-dirigent van Laurens Vocaal in Rotterdam en hoofd Koordirectie opleiding bij Codarts), die de repetities zal leiden en het Festivalkoor zal coachen.

Wiecher Mandemaker dirigeert ook de eerste productie in de Grote of St. Bavokerk, waar het Festivalkoor samen met het Laurens Collegium zingt.
Voor de tweede productie in de Philharmonie is de Britse koordirigent, componist en arrangeur Esmeralda Conde Ruiz ook deels van de partij. Zij leidt vooral de repetities en uitvoering van BEETHOVEN NEIN, het project met ensemble s t a r g a z e.

Hoe we te werk gaan?
We zoeken verdeeld over vier stemgroepen ongeveer 60 zangers totaal. Tijdens elke repetitie wordt er zowel aan Vierne als aan Beethoven gewerkt. Als je meedoet aan het Festivalkoor, dan is het voor allebei de werken en concerten. Het is niet mogelijk om aan een van de werken of concerten mee te doen. Verder verwachten we dat je bij alle repetities en concerten aanwezig bent.

Inschrijven: kan via het formulier onderaan de pagina en je ontvangt daarna een bevestiging met een betaallink. Inschrijven is een verlengd en kan tot uiterlijk 28 mei 2022. Deelnametarief: € 125 per persoon.

Meer info en repetitiedata Festivalkoor The Big Sing: lees je hier!

Aanmelden Festivalkoor

Blijf op de hoogte met
onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update.

Volg ons op social media en kom alvast in de stemming

facebook youtube twitter instagram