The Big Sing Festivalkoor 2023 

Festivalkoor zingt Saint Nicolas Cantata van Benjamin Britten

Slotconcert van The Big Sing 2023 | zondag 9 juli, 15.00 uur | Philharmonie Haarlem

m.m.v. Benjamin Hulett, tenor
het Doelen Ensemble en jonge strijkers van het “Doelen Young”
het Nationaal Kinderkoor
Nederlands Studenten kamerkoor
o.l.v. Béni Csillag

Het koor trekt dit jaar alle registers open met dit meesterwerk van Benjamin Britten. Zijn Saint Nicolas Cantata dateert uit 1948 en was de eerste van zijn composities voor musici van zowel beroeps- als amateurniveau (veel meer zouden volgen). Britten en zijn librettist Eric Crozier lieten zich inspireren door het kleurrijke, bizarre levensverhaal van Sint Nicolaas, waarover weinig bekend is behalve diens generositeit als geheime, gulle gever en zijn vele interventies om de levens van burgers te redden van roekeloze machthebbers. In de versie van Britten en Crozier is Sint Nicolaas een soort hedendaagse held, die een verbindende en helende invloed had op de samenleving.

De Saint Nicolas Cantata is een groots opgezet werk voor groot gemengd koor, jongensstemmen, slagwerk, orgel en met een glansrol voor de tenorsolist. The Big Sing verheugt zich om te melden dat de jonge Britse stertenor Benjamin Hulett de solopartij zal vertolken. In het laatste deel zingt ook het publiek mee.

Het gaat om de grootste bezetting ooit sinds het tot stand komen van het Festivalkoor in 2005. De zangers van The Big Sing Festivalkoor studeren in enkele repetitie weekenden het werk in. Vocale coaching per stemgroep wordt gedaan door professionele zangers, die aandacht besteden aan stemvoering, ademtechniek en uitspraak in relatie tot het uit te voeren werk.

Alle praktische informatie en het repetitie overzicht vind je hier!

Inmiddels zijn de audities geweest en heeft iedereen in de week van 27 maart bericht gekregen over het wel of niet meedoen. Mocht je toch nog interesse hebben om mee te doen, schrijf je dan in via het formulier onderaan deze pagina en dan neemt The Big Sing binnen enkele dagen contact met je op. Tenoren en bassen zijn met name nog van harte welkom. 

Tarieven deelname Festivalkoor
Standaard deelnemerstarief festivalkoor is € 125 per persoon inclusief alle repetities, coaching op stemgroep en bladmuziek.
Studententarief is € 55 per persoon. Inschrijven gaat ook via aanmeldformulier  hieronder en dan een kopie van je inschrijvingsbewijs MBO, HBO of Universiteit mailen naar The Big Sing!

Inschrijven kan via onderstaand formulier:

Aanmelden Festivalkoor

Blijf op de hoogte met
onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update.

Volg ons op social media en kom alvast in de stemming

facebook youtube twitter instagram