GOUDEN JUBILEUMCONCERT CAPPELLA AMSTERDAM

FEESTELIJK CONCERT TER GELEGENHEID VAN HET 50-JARIG BESTAAN

Het optreden van Cappella Amsterdam is met goud omrand. Het kamerkoor viert met een feestelijk jubileumconcert in de Beurs van Berlage het vijftigjarig bestaan. Op het programma staan twee motetten van Johann Sebastian Bach en werken van Arvo Pärt en David Lang. Het is geen toeval dat er juist voor dit programma is gekozen. Chef-dirigent Daniel Reuss: “De motetten van Bach zitten in onze vezels. Ik noem ze ook wel de bijbel van de muziek. Er zijn geen stukken waar ik me sterker mee verbonden voel.”

Een selectie van Pärts Kanon pokajanen, een waar signatuurwerk van Cappella Amsterdam, mag ook niet ontbreken. Het Pärt-album dat Cappella Amsterdam in 2017 uitbracht, werd bekroond met een Edison en resulteerde in lovende recensies en uitverkochte zalen. Van David Lang klinkt het werk again (after ecclesiastes) van de gloednieuwe cd the writings, die tijdens het concert wordt gelanceerd.

In de afgelopen vijf decennia is Cappella Amsterdam uitgegroeid tot een internationaal geprezen kamerkoor. Met een klank die betovert en verwondert laat Cappella Amsterdam het koorrepertoire in al haar rijkdom horen, van de vroege middeleeuwen tot nu. De zangers van Cappella Amsterdam bewijzen keer op keer de verscheidenheid aan koormuziek tot in de vezels te beheersen.

Programma
David Lang -again (after ecclesiastes)
Johann Sebastian Bach – Komm Jesu Komm
Johann Sebastian Bach – Jesu meine Freude
Arvo Pärt – Kanon pokajanen: ode 1, ode 3 ode 6, kontakion, prayer after the kanon.


* Dit concert van Cappella Amsterdam wordt georganiseerd in samenwerking met Zomer in de Beurs.
Dit is een jaarlijks terugkerend muziekfestival van de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Blijf op de hoogte met
onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update.

Volg ons op social media en kom alvast in de stemming

facebook youtube twitter instagram